BN’ers blikken terug op Koninginnedag

by / vrijdag, 30 april 2010 / Published in Nieuws, TV Nieuwsbeelden

Vlak voor hun optreden tijdens het Radio 538 Koninginnedagfeest blikken de artiesten terug op hoe zij vroeger de nationale feestdag vierden. Sommigen traden jaren geleden ook al op, anderen zaten nog gewoon op de stoep op een kleedje hun zolderinhoud te slijten.

“Vroeger stonden we ook al elke dag op het podium”, zegt Anita Doth, de vrouwelijke helft van 2 Unlimited tegen NL Tracks. “Toen stond Radio 538 nog op het Leidseplein. Met de boot er naartoe, overal zwaaiende mensen. Nu is het veel groter, maar dat is ook heel cool.”

Partner Ray Slijngaard was als kleine jongen altijd te vinden met een kleedje op de stoep, of hij verkocht Surinaamse cake, gemaakt door zijn oma. “Tja, die handel zat er al vroeg in. Daarna heb ik nog met vier vrienden een electric boogie break-dance gedaan, met van die witte handschoentjes. Daar haalden we nog best veel geld mee op”, zegt de rapper.

Voor Frans ‘Spike’ van Zoest, gitarist en tweede zanger van Di-rect, was Koninginnedag vroeger altijd een pijnlijke bedoening. Zo weet hij nog te vertellen dat hij in de Passage in zijn geboortestad Den Haag op zijn gitaar stond te spelen totdat zijn vingers ervan bloedden.

“Daar haalde ik dan zo honderd piek per dag mee op. Was ik dat maar blijven doen”, zegt de 25-jarige muzikant tegen NL Tracks. Overigens kon hij toen zijn geld nog alleen besteden aan dingen die hij leuk vond. “Ik kocht er meestal vieze boekjes van”, biecht Spike lachend op.

Klik op de tv en bekijk de video: tv-icoon5


© [CopyRight 2010, Novum]

WIN EEN BBQ VOOR 25 PERSONEN EN EEN MINICONCERT BIJ JOU THUIS, KLIK HIER OM MEER TE LEZEN

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Koninginnedag 2010:

Lees ook:

TOP