Albert Verlinde Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

by / vrijdag, 30 april 2010 / Published in Nieuws, Televisie, Theater/Cabaret

Albert Verlinde is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De presentator kreeg donderdag een lintje opgespeld door de burgemeester van Vught.

Verlinde was onder valse voorwendselen naar het raadhuis van Vught gelokt, vertelt zijn woordvoerder aan Novum Nieuws. “Hij was gebeld door de burgemeester met de mededeling dat zijn partner Onno een lintje zou krijgen.” Verlinde werd verzocht zijn partner mee te nemen naar de plechtigheid en kwam er tijdens de uitreiking pas achter dat het lintje voor hem bedoeld was. “Hij was erg verrast.”

De 49-jarige presentator is onderscheiden vanwege zijn bijdrage aan de homo-emancipatie, aan de maatschappelijke discussie en aan de Nederlandse cultuur. Volgens zijn woordvoerder durft Verlinde voor zijn mening uit te komen. “De koningin besloot hem te onderscheiden door zijn uitspraak over het ontbreken van aandacht voor de Nederlandse militairen in Uruzgan tijdens de troonrede.” Verlinde deed zijn uitspraak in het programma RTL Boulevard.

Albert Verlinde is naast presentator van ‘RTL Boulevard’ producent van musicals en toneelstukken. Zijn bedrijf maakte onder meer de musicals ‘Piaf, de musical’, ‘Doe Maar!’ en ‘Ja zuster nee zuster’.

Naast Verlinde kregen onder anderen presentator Chiel Montagne, presentatrice Maartje van Wegen en zakenvrouw Sylvia Toth een koninklijke onderscheiding.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP