Henk van Gelder schrijft biografie Joop van den Ende

by / woensdag, 28 april 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Joop van den Ende brengt volgend jaar zijn biografie uit. Het boek wordt geschreven door journalist Henk van Gelder, theaterrecensent van NRC Handelsblad en auteur van biografische boeken. Joop van den Ende werkt zelf mee aan de biografie.

Van Gelder vertelt over de jeugdjaren van de televisiemagnaat in het naoorlogse Nederland en de loop van zijn carrière. De geschiedenis van Van den Ende beschrijft tegelijkertijd de veranderingen in de Nederlandse amusementswereld, de opkomst van de commerciële televisie, en de groeiende populariteit van musicals in Nederland.

In de biografie komen naast Van den Ende ook tientallen ooggetuigen aan het woord. Het boek verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP