Column 100% NL: Simon Keizer durfde niet te zingen

by / dinsdag, 27 april 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Simon Keizer van het duo Nick & Simon durfde er in zijn pubertijd niet voor uit te komen dat hij zanger wilde worden. Van zijn twaalfde tot zijn vijftiende hield hij zijn droom voor zichzelf, schrijft hij in zijn nieuwe column in het maandblad 100% NL Magazine.

“Op een bepaalde leeftijd was het not done als je er openlijk voor uitkwam dat je zanger wilde worden”, schrijft de Volendamse zanger in zijn eerste column. “Mijn zus en mijn ouders wisten dat ik het allerliefste zong. Maar zodra ik mijn slaapkamer verliet, ging mijn mond weer op slot. Ik zong nooit, nergens.”

Volgens de zanger durfde hij pas te zingen nadat hij Nick Schilder ontmoette. “Hij liep altijd te zingen en ik hoorde dat hij een groot talent was op gitaargebied.” De twee leerden elkaar kennen in het vierde jaar van de middelbare school en begonnen steeds vaker samen te spelen en te zingen. “In december werd bij ons op school een zogenoemde ‘Kerst-in’ opgevoerd. Wij besloten om samen All for You van Sister Hazel te spelen. Terugkijkend was dit waarschijnlijk ons slechtste optreden ooit.”

Simon Keizer beet met deze column het spits af. Vanaf deze maand schrijven afwisselend Keizer, Nick Schilder en 3J’s-zanger Jan Dulles in het blad over hun leven en carrière.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om de dvd Nick en Simon Overal Ahoy 2009 te bestellen.

Klik HIER om de dvd (digipack) Nick en Simon Overal Ahoy 2009 te bestellen

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Nick & Simon te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Nick & Simon te gaan.

TOP