Phil Collins Going Back nieuw album

by / maandag, 26 april 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Phil Collins komt voor het eerst sinds acht jaar met een nieuw studio-album. De Britse muzikant brengt op zijn nieuwe plaat alleen maar Motown-hits uit de jaren zestig.

Het nieuwe album ‘Going Back’ wordt daarmee een unicum in de 40-jarige carrière van de zanger. Collins zong eerder covers, maar heeft nu voor het eerst een heel album gewijd aan artiesten die hem inspireerden. Op het album spelen onder anderen The Funk Brothers mee, sessiemuzikanten die in veel legendarische Motown-hits meespeelden.

De 59-jarige zanger viert het verschijnen van zijn nieuwe album door een aantal optredens in de Roseland Ballroom in New York te geven. Tijdens de optredens, die eind juni plaatsvinden, wordt Collins vergezeld door een achttienkoppige band. Op 17 juni neemt Phil Collins de Johhny Mercer Award van de Songwriters Hall of Fame in ontvangst. De prijs is de hoogste onderscheiding die het instituut uitreikt.

‘Going Back’ verschijnt 10 september in de platenzaak. Of Collins ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP