Geen strafbare feiten The Entertainment Group

by / donderdag, 22 april 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Bij het faillissement van The Entertainment Group zijn geen strafbare feiten gepleegd door de directeuren en de aandeelhouders. Dat zegt de curator donderdag in het AD. Curator Jan Padberg komt begin mei met een nieuw verslag over het failliete bedrijf van onder anderen Marco Borsato.

De curator onderzocht niet alleen de betrokkenheid van directeuren, maar ook van aandeelhouders. Borsato werd op de hoogte gehouden van de situatie, maar was zelf nauwelijks betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Padberg kan nog niet zeggen wie welke verantwoordelijkheid in de ondergang van het bedrijf heeft gehad.

“Het beeld dat de tent is leeggeroofd, klopt niet”, zegt Padberg. “Wel zijn er op vrij grote schaal domme dingen gedaan. Er zijn verkeerde cijfers gebruikt en er waren nogal wat domme investeringsbeslissingen.”

In september werd artiestenbureau The Entertainment Group failliet verklaard. Aandeelhouder Marco Borsato verloor een flink bedrag aan investeringen, maar ging niet persoonlijke failliet. In november startte Borsato het nieuwe bedrijf Musica e Bookings.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Marco Borsato kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Marco Borsato te gaan.

Klik hier om naar alle berichten van Marco Borsato te gaan.

TOP