Willeke Alberti krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit handen van André van Duin

by / woensdag, 24 februari 2010 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws, Theater/Cabaret

Willeke Alberti is dinsdagavond verrast met een oeuvreprijs. De zangeres ontving de onderscheiding uit handen van André van Duin tijdens een jubileumgala ter gelegenheid van haar 65e verjaardag.

Radio 5 Nostalgia organiseerde de avond in Theater Carré en is tevens initiatiefnemer van de oeuvreprijs. Alberti ontving de prijs wegens haar grote verdiensten voor de Nederlandse muziek en haar populariteit. Aan de prijs zit een bedrag van vijfduizend euro vast, dat de ontvanger mag doneren aan een goed doel naar keuze.

“Ik heb enorm respect voor de wijze waarop Willeke Alberti al 45 jaar de harten van haar publiek weet te beroeren met haar stem en muziek”, laat zendermanager Kees Toering weten. “Het leek ons niet meer dan logisch om iemand met zo’n enorme staat van dienst te eren met de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.”

Alberti begon op haar verjaardag, 3 februari, aan een eigen theatertour. Tot 9 mei trekt de ‘Telkens weer’-zangeres langs bijna vijftig theaters. In de voorstelling gaat speciale aandacht uit naar haar vader Willy Alberti, die dit jaar 25 jaar geleden gestorven is.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Willeke Alberti Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Willeke Alberti te gaan en een clip te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Willeke Alberti te gaan.

TOP