Oranjemuziek.nl en de hits van 2009

by / maandag, 28 december 2009 / Published in Engelstalig-Pop, Nederlandstalig-Pop, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

2009 Was het jaar van de hits voor oranjemuziek.nl Natuurlijk berichten wij elke dag over de gang van zaken in de muziekwereld maar wij schrijven en produceren zelf ook nummers. Daarnaast hebben we een eigen label JPR Music.

Ook de artiesten die nauw betrokken zijn bij oranjemuziek.nl en de sterren die een column hebben op deze site hebben natuurlijk hits gescoord het afgelopen jaar. Ze bedanken jullie allemaal voor jullie steun/support.

Oranjemuziek.nl en de hits van 2009

DJ Martijn, DJ Elmar ft Edwin Roelvink – Meisjes van de nacht

Nadat Pascal de Vormer, Jakob Hut en Ray Hardorff (oranjemuziek.nl) eind 2008 met hun geschreven nummer “Haar rode lampie” voor Rob Ronalds een grote hit scoorden in de Single top 100 behaalden de Vormer en Hardorff in januari 2009 opnieuw de charts met “Meisjes van de nacht 2009” door DJ Martijn, DJ Elmar en Edwin Roelvink.

Het duo schreef het nummer voor Edwin in 1994 en 15 jaar later scoorden ze dus opnieuw met dit lied.

Klik hier om Meisjes van de nacht van DJ Martijn DJ Elmar ft Edwin Roelvink te downloaden.


Tessa – L.O.V.E

Tessa Sunniva stond eind 2007 in de finale van het SBS programma So you wanna be a popstar. Daarna scoorde het talent een hit met “I put my trust in You.” Eind 2008 stond de zangeres weer in de charts met de single met de dubbele a kant “Christmas Eve/Everybody’s Happy.”

Het is echter geen geheim dat Tessa en oranjemuziek.nl een speciale band hebben. Tessa was de eerste artiest die op de site artiest van de week was. Oranjemuziek.nl was toen net een week online dus stelde nog weinig voor. Nu is het één van de grootste muzieksites van Nederland. Tessa is er vanaf het begin bij en is nooit meer weggegaan.

In maart 2009 scoorde Tessa haar grootste hit tot nu toe in de Single top 100 met “L.O.V.E.” De nieuwe single van de Popstar zal eind januari in de winkels liggen en draagt de titel “Lipstick.” Het schijfje is de voorloper op het nieuwe album die ook in 2010 zal verschijnen. Verder komt er nog een eigen geschreven en geproduceerd nummer voor een computergame uit van Tessa in het nieuwe jaar.

Klik HIER en download het nummer L.O.V.E van Tessa


Gebroeders Ko – Wil jij wat van mij drinken? – Vuvuzela

Wie de Geboeders Ko zegt moet natuurlijk aan feest denken. Het duo heeft al heel wat hits op hun naam staan. Denk aan ” Toeter op m’n waterscooter” “Boten Anna” en “Schatje mag ik je foto?”

Ook dit jaar was het weer raak voor Ton en Gerard Koopmans die een column hebben op deze site. In mei kwamen ze de Single top 100 binnen met “Wil jij wat van mij drinken?” Hun grootste hit van 2009 scoorden ze in september 2009 met “Vuvuzela”

In november 2009 werden de Gebroeders Ko gekozen tot Beste Party-act van Nederland. Dit was voor de vijfde keer in zes jaar tijd.

Klik hier om Vuvuzela van de Gebroeders Ko te downloaden.


Djumbo – Chipettes in de Chipmunks

Meidengroep Djumbo scoorde al diverse grote hits. denk aan “The Djumbo Jump”, “Hide and Seek (Pak me dan)” “Eyahe (ik wil jou)” en “Boya Boya bay.” Deze songs die vooral bij kinderen populair zijn stonden allemaal in de top 10 van de Single top 100.

2009 Was niet echt een single jaar voor Djumbo. Wel brachten ze “Summertime in Dubai” uit en hadden ze succes met een sinterklaassong die via een actie van supermarktketen Jumbo gratis verkrijgbaar was.

Lindsy, Lotte en Svenja hebben zich in 2009 vooral gericht op hun tv-programma’s bij de Tros en ze leenden hun stem aan de Chipettes die te zien zijn in de nieuwe Chipmunks film.

Djumbo die een column heeft op oranjemuziek.nl komt binnenkort met een nieuwe single en dan gaan ze weer proberen de charts te veroveren. Ook is in 2010 de start van hun nieuwe theatertour.

Klik hier om Summertime in Dubai van Djumbo te downloaden.


Rob Ronalds – Meisjes van de nacht

Zoals gezegd scoorden wij eind 2008 een vette hit met het nummer “Haar rode lampie” uitgevoerd door Rob Ronalds. In januari 2009 stonden we weer in de top 100 met een nummer dat wij eerder schreven “Meisjes van de nacht” ditmaal in de 2009 uitvoering door DJ Martijn, DJ Elmar en Edwin Roelvink.

Maar in juni 2009 stond “Meisjes van de nacht” opnieuw in de charts. Rob Ronalds bracht de plaat op de markt en het werd een hele grote hit in de Single top 100. De track staat inmiddels op bijna alle Nederlandstalige top compilatie cd’s van dit moment. En daar zijn we natuurlijk heel erg trots op.

Klik HIER om Meisjes van de nacht van Rob Ronalds te downloaden.


De meiden uit Leiden – Tot de morgen weer komt

En ja dan de volgende hit. Waarschijnlijk de meest bijzondere hit die wie ooit hebben gehad. De Meiden uit Leiden, Dewi, Marianne en Wendy zijn sfeermeisjes op feesten en partijen. Zo zijn ze in opvallende outfits te zien tijdens artiesten-gala’s en maken ze af en toe Oostenrijk onveilig tijdens de après-ski feesten.

Ze schrijven regelmatig een column op deze site over hun belevenissen. Maar goed het zijn dus geen zangeressen. Toch hebben we de meiden gevraagd om een single op te nemen. “Tja duh” was hun eerste reactie…. “we kunnen niet zingen.” Maar oke na lang twijfelen besloten de meiden het toch te proberen.

We schreven voor hun het nummer “Tot de morgen weer komt” een makkelijk in het gehoor liggend liedje. Inmiddels hadden we het platenlabel JPR Music opgericht en dus dachten we….oke gaan met die banaan.

Jakob Hut van JHP productions en mede-eigenaar van JPR Music heeft een clip geschoten in Leiden. In de clip speelt Wolter Kroes ook nog een rolletje. Daar het voor ons ook de eerste keer was dat we op eigen label een nummer uitbrachten wisten wij ook niet waar het schip zou stranden. Maar goed, we moesten het natuurlijk hebben van oranjemuziek.nl en de contacten. Dat lukte, niet alleen werd er via de site goed gedownload, ook de collega sites, de radio, de kranten en de clipzenders steunden het nummer. En dus gebeurde iets waar we alleen maar van konden dromen. In september 2009 stonden De meiden uit Leiden in de Single top 100.

Daarna ging het snel, de track staat inmiddels op de compilatie cd Après Skihut 29 en zal binnenkort op meer verzamelaars verschijnen.

Begin 2010 zal de nieuwe single van De meiden uit Leiden het licht zien. Wat dat zal worden…..Dat blijft nog even geheim. Maar het is weer een knaller.

Klik Hier om de Single van De Meiden uit Leiden te Downloaden.


Hind – Morgen

Hind Laroussi heeft sinds kort een column op oranjemuziek.nl De zangeres die in de halve finale stond van de eerste editie van Idols scoorde diverse hits waaronder “Give me a sign” en de top 10 notering “Summer all over again.”

Met “Your Heart belongs to me” vertegenwoordigde Hind Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival van 2008.

Hind Laroussi kwam dit jaar in het nieuws doordat ze op een unieke manier probeerde geld in te zamelen voor haar nieuwe cd . Ze deed dat via het internationale muziekplatform Sellaband. Via Sellaband kunnen zogeheten believers investeren in een nog op te nemen cd van een artiest.

De eerste 40.000 euro die Hind nodig heeft voor het album had de zangeres binnen 11 dagen bij elkaar. Een internationaal record binnen Sellaband. Nu is Hind bezig het resterende bedrag  bij elkaar te krijgen voor de promotie van de cd en voor de clips.

Met de single “Morgen” (De titelsong van de film SpangaS op Survival) scoorde Hind Laroussi in november 2009 een grote hit in de Single top 100.

Begin 2010 is de zangeres te zien in het Avro programma Wie is de Mol?

Klik hier om de single “Morgen” van Hind te downloaden.


Het jaar 2010

Natuurlijk zullen er in 2010 weer singles uitkomen die wij hebben geschreven en of geproduceerd. Daarnaast zullen we via het label JPR Music weer een aantal tracks op de markt brengen. De artiesten die via oranjemuziek.nl aan ons zijn verbonden (op welke manier dan ook) zullen zeker weer de charts gaan halen. Daar zijn wij van overtuigd en daar zullen wij ze ook in steunen.

Oranjemuziek.nl is 24 uur per dag in beweging zonder te verklappen wat we precies gaan doen kunnen we jullie wel  vertellen dat we een aantal dingen aan het voorbereiden zijn waardoor de site nog groter zal worden dan die nu al is. Onze verwachting is dat het echt booming zal worden.

Natuurlijk kan je 24 uur per dag het shownieuws volgen want dat blijft ons belangrijkste onderdeel.

We hopen ook nieuwe artiesten te verwelkomen op de site. Artiesten (BN’ers) die hits op hun naam hebben staan zijn meer dan welkom, of bij JPR Music of als columnist op deze site (Het kan natuurlijk ook een ander samenwerkingsverband zijn.) Artiesten die nog geen hit hebben gehad kunnen ook terecht bij het label JPR Music. Wel is het zo dat de act uniek moet zijn. We houden niet zo van dertien in een dozijn.

Contact? Ja dat kan…. Klik HIER en Mail.

Rest ons alle artiesten, collega-sites, kranten, clipzenders, radiozenders, platenlabels en artiestenbureau’s te bedanken. Maar onze grootste dank gaat uit naar de bezoekers van deze site. Zonder jullie geen site en geen hits.

Muzikale groet,

oranjemuziek.nl

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Lees ook:


Klik hier om meer programma’s te bekijken.

TOP