Motown 50 jaar groots gevierd

by / zondag, 22 november 2009 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Het 50-jarig bestaan van platenlabel Motown is zaterdag uitgebreid gevierd. Kaartjes voor het voor de gelegenheid georganiseerde gala kostten 350 dollar of meer. De opbrengst was bestemd voor het Motown Historical Museum.


Onder de 750 aanwezigen waren oprichter Berry Gordy, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Kid Rock. “Het is goed om hier te zijn. Ik ben blij dat ik ben opgegroeid in Detroit en alles van de stad heb kunnen benutten. Motown zou het niet hebben gemaakt in een andere stad”, zei Gordy in zijn toespraak.

Verschillende artiesten gaven een optreden weg tijdens het feestelijke jubileum. Het beroemde platenlabel werd opgericht in 1959 en vernoemd naar ‘motor town’ Detroit. Motown Records contracteerde beroemde artiesten als Marvin Gaye, The Jackson Five en Diana Ross.

© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

Klik HIER voor de komende concerten en festivals in Nederland.

TOP