Eric Corton en minister Koenders naar Burkina Faso

by / woensdag, 14 oktober 2009 / Published in Nieuws

Eric Corton vertrekt donderdag richting Burkina Faso. De 3FM-dj is in goed gezelschap: ook minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders (PvdA) en de directeur van het Nederlandse Rode Kruis reizen af naar het Afrikaanse land.

Corton trekt naar Afrika in de aanloop naar de zesde editie van 3FM Serious Request. Elk jaar maakt de dj een reis om de problematiek van het gekozen goede doel in kaart te brengen. Dit jaar zamelt 3FM geld in voor de bestrijding van malaria. “We noemen Eric ook wel eens het geweten van 3FM Serious Request”, legt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep uit. “Hij doet elk jaar een soort vooronderzoek voor de actie.”

Dit jaar gaat Corton voor het eerst met een minister op pad. “Malaria staat hoog op de agenda van minister Koenders”, legt de woordvoerster uit. “Ook hij had plannen om naar Burkina Faso af te reizen. Het Rode Kruis zag de overlap, waarna de reizen zijn gekoppeld.” Corton en Koenders hebben ieder hun eigen programma, maar zullen elkaar wel tegen het lijf lopen. Vrijdag gaan ze samen langs malariaprojecten van het Rode Kruis, zaterdag staat onder meer een bezoek aan een regionaal ziekenhuis op het programma.

De reportages die Corton maakt, zullen dit jaar te zien en te horen zijn tijdens 3FM Serious Request. Het glazen huis, waarin drie dj’s zich zonder eten dagenlang opsluiten, staat dit jaar in Groningen. In het verleden steunde de overheid de actie door een aanzienlijk bedrag te doneren of door het opgehaalde bedrag te verdubbelen. Ondanks de vroege betrokkenheid van de overheid zijn er nog geen toezeggingen gedaan. “Dat is echt nog afwachten.”

© [CopyRight 2009, Novum]

Uitverkocht? concertkaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP