Douchen op Lowlands 2009

by / maandag, 17 augustus 2009 / Published in Festivals & Concerten, Nieuws

Amnesty International geeft bezoekers van het muziekfestival Lowlands de mogelijkheid een verfrissende douche te nemen. Door douchecabines te plaatsen op het festivalterrein, zamelt de mensenrechtenorganisatie geld in en wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo. Het is voor het eerst in het zestienjarige bestaan van het festival dat op het terrein kan worden gedoucht.

Omdat douches op het terrein ontbraken, ontstonden altijd ellenlange rijen voor de doucheruimtes op de festivalcamping en nabijgelegen kampeerterreinen. Tijdens de zestiende editie van het festival, die vrijdag begint, spelen Lowlands en Amnesty daar slim op in door twaalf douchecabines op het festivalterrein te plaatsen. Voor een ‘Lowlands’-muntje kan de festivalbezoeker douchen en tegelijk het goede doel steunen.

Amnesty International en Lowlands werken al jaren samen, maar het is voor het eerst dat de organisatie tijdens het festival campagne voert. Onder het motto ‘Geen vrouw is opgewassen tegen seksueel geweld’ plaatst Amnesty de douchecabines naast de Grolschtent. Daarmee wil Amnesty bereiken dat de festivalgangers zich bewust worden van het seksuele geweld dat vrouwen in Congo dagelijks moeten ondergaan.

Amnesty steunt Congolese activisten en organisaties die zich inzetten tegen seksueel geweld. In Congo woedt al jarenlang een conflict, waarbij verkrachting wordt ingezet als oorlogswapen. Duizenden vrouwen en meisjes worden verkracht. Uit angst voor verstoting zwijgen ze hierover en doen ze veelal geen aangifte, stelt Amnesty vast.

De zestiende editie van Lowlands is komend weekeinde in Biddinghuizen. Onder meer de Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Lily Allen en Grace Jones treden voor duizenden toeschouwers op.

© [CopyRight 2009, Novum]

Klik Hier om de Single van De Meiden uit Leiden te Downloaden.

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

TOP