Katherine Jackson krijgt voogdij kinderen MJ

by / donderdag, 30 juli 2009 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Michael Jacksons ex Debbie Rowe en zijn moeder Katherine hebben overeenstemming bereikt over de voogdij van de twee oudste kinderen van de zanger. Dat schrijft entertainmentwebsite TMZ op basis van bronnen.

Debbie, moeder van Prince Michael (12) en Paris (11), zou zich hebben neergelegd bij de laatste wensen van haar ex. In zijn testament benoemde Michael Jackson zijn moeder tot voogd. Mocht zij niet in staat zijn voor de kinderen te zorgen, dan zou zijn kroost naar zangeres Diana Ross gaan. Rowe zou toestaan dat de twee oudste Jackson-telgen bij hun oma blijven. Op die manier blijven ze ook bij hun jongere broertje Prince Michael II (7), wiens moeder onbekend is.

Tegen het Amerikaanse persbureau AP stelt een van Katherine’s advocaten dat een overeenkomst in de lucht hangt, maar hij spreekt tegen dat die er al is. De raadsman doet geen uitspraken over gemaakte afspraken. TMZ schrijft wel over de voorwaarden die Rowe stelde. Zo zou ze het recht krijgen haar kinderen te bezoeken en zou de voormalig verpleegkundige hebben afgedwongen dat een psycholoog toezicht houdt. Die moet de kinderen helpen een band op te bouwen met hun moeder, Rowe. Hoe vaak ze de kinderen te zien krijgt, is volgens TMZ niet vastgelegd.

Maandag zouden de twee partijen elkaar weer treffen in de rechtszaal. Onduidelijk is of die geplande zitting doorgaat. Rowe heeft nooit officieel aangegeven de voogdij te willen, maar liet doorschemeren niet gelukkig te zijn met Michaels wensen. Ze zou hebben willen voorkomen dat Joe Jackson, Michaels vader, veel tijd met de kinderen doorbrengt. Meerdere kinderen beschuldigden Joe van kindermishandeling. Joe en Katherine zijn getrouwd, maar wonen gescheiden. De pater familias gaf eerder aan de opvoeding over willen te laten aan Katherine.

© [CopyRight 2009, Novum/AP]

Klik HIER om Meisjes van de nacht van Rob Ronalds te downloaden

MICHAEL JACKSON OVERLEDEN KLIK HIER VOOR ALLE BERICHTEN.

Klik hier om cd’s en dvd’s van Michael Jackson te kopen

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

TOP