Politie doet inval huis Conrad Murray

by / dinsdag, 28 juli 2009 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Het huis van de lijfarts van Michael Jackson is dinsdag doorzocht door Amerikaanse autoriteiten. Ook de praktijk van Murray, die net als zijn huis in Las Vegas staat, vormt een onderdeel van de inval. De zoektocht vindt plaats in het kader van het moordonderzoek in de Jackson-zaak.

Lijfarts Conrad Murray was 25 juni bij Jackson toen hij overleed. Hij werkt volgens de politie goed mee aan het onderzoek en wordt vooralsnog niet gezien als een verdachte.

Het kantoor van de 51-jarige Murray in Houston en een opslagruimte werden eerder deze week al doorzocht. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat hierbij werd gezocht naar mogelijk bewijs dat de dokter Jackson om het leven heeft gebracht.

De onderzoekers in de zaak gaan momenteel uit van de theorie dat het krachtige medicijn propofol ervoor zorgde dat het hart van Jackson ermee stopte. De lijkschouwer, die de doodsoorzaak bekend moet maken, wacht nog op de uitslag van een toxicologisch onderzoek.

Jackson zou al zo’n twee jaar propofol gebruiken. Een anonieme bron zegt dat de dag dat Jackson stierf, Murray Jackson aan het infuus met het medicijn had gelegd. Dat gebeurde na middernacht. De politie zou er momenteel achter proberen te komen hoeveel artsen hem het middel hebben toegediend.

De op 50-jarige leeftijd gestorven vader van drie kinderen zou het middel geregeld toegediend hebben gekregen. Hij was er erg afhankelijk van. Een arts zou het middel hebben toegediend als Jackson ging slapen. Het infuus met propofol werd vervolgens weer verwijderd als de zanger wakker wilde worden.

De advocaat van Murray heeft eerder verklaard dat zijn cliënt Jackson nooit ook maar iets heeft voorgeschreven of toegediend dat Jackson had kunnen doden. Op de beweringen van de bron wilde de advocaat niet reageren. “Wij geven geen commentaar op geruchten.”

Murray werd in mei de lijfarts van Jackson. Hij moest hem gaan begeleiden tijdens zijn concertreeks in Londen, die in juli van start zou gaan. De arts verbleef in het landhuis van de King of Pop in Los Angeles en trof de zanger volgens zijn advocaat toevallig bewusteloos aan in zijn slaapkamer in de ochtend van 25 juni, waarna hij hem probeerde te reanimeren.

De bron zegt dat de slaapkamer van Jackson drie zuurstoftanks en een infuus stonden. Daarnaast stonden nog vijftien zuurstoftanks in een onderkomen van een beveiligingsmedewerker. De politie heeft propofol en andere verdovende middelen aangetroffen in het huis van Jackson.

Van propofol is bekend dat het ervoor kan zorgen dat iemands ademhaling en bloeddruk afneemt. Vanwege de risico’s wordt propofol alleen geacht te worden toegediend in een medische omgeving door getraind personeel.

© [CopyRight 2009, Novum/AP]

Klik HIER om Meisjes van de nacht van Rob Ronalds te downloaden

MICHAEL JACKSON OVERLEDEN KLIK HIER VOOR ALLE BERICHTEN.

Klik hier om cd’s en dvd’s van Michael Jackson te kopen

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

TOP