Geld en juwelen gestolen uit woning Michael Jackson

by / zondag, 12 juli 2009 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Terwijl doktoren in een ziekenhuis in Los Angeles vochten voor het leven van Michael Jackson gingen onbekenden ervandoor met juwelen en geld van de King of Pop. Dat zegt La Toya Jackson, de oudere zus van Michael, zondag in een interview met de Britse krant Mail on Sunday.


De zangeres en actrice herinnert zich hoe ze na het plotselinge afscheid van haar broer zijn gehuurde woning aantrof. “Michael had doorgaans ruim een miljoen euro in zijn huis liggen, maar toen ik er was kon ik niets vinden. Ook zijn waardevolle collectie juwelen was verdwenen.”

Het was de tweede schok die de 53-jarige zus van Michael Jackson die donderdag 25 juni voor haar kiezen kreeg na het nieuws over haar broer. “Ik stond met een vriendin te praten over Farrah Fawcett, die een paar uur eerder gestorven was.” Over de telefoon vertelde haar moeder Katherine dat Michael was overleden, La Toya was nog onderweg naar het ziekenhuis. “Ik kreeg bijna een auto-ongeluk, mijn benen werden helemaal slap.”

In het ziekenhuis zag ze hoe Michaels drie kinderen bij hun oma op schoot zaten. De vier huilden. De 11-jarige Paris wilde haar vader nog één keer zien, de familie volgde haar voorbeeld. “Het leek net of hij sliep. Iedereen kuste en knuffelde hem.” Berichten dat haar broer kaal was en er zonder make-up verschrikkelijk uit zag, spreekt La Toya tegen. “Hij had geen make-up op, maar zag er goed uit.”

Maandag, anderhalve week na Michaels overlijden, nam de familie afscheid van hun vader, broer en zoon. Tijdens de bijeenkomst werd de gouden kist van de King of Pop gesloten. La Toya onthult hoe haar broer in zijn grafkist ligt. “Hij heeft een zwarte broek met een grote gouden riem aan. Aan beide kanten van de gesp zitten engeltjes. Verder draagt hij een jack met parels en kralen.” De familie legde tijdens het afscheid verschillende spullen in de kist. “Ik legde een welbekende handschoen met palletjes en zijn favoriete zonnebril bij hem.”

Jacksons dochter Paris (11) gaf haar vader een kettinkje mee. Volgens La Toya was het een goedkoop sieraad dat van kleur veranderd zodra het de huid raakt. Paris had het hartje doormidden gebroken, een helft legde ze in de kist, de andere houdt ze bij zich. Tijdens de openbare afscheidsdienst die dinsdag plaatsvond, sprak Paris voor het eerst in het openbaar. “Ik ben zo trots op haar”, zegt tante La Toya. “Terwijl Stevie Wonder optrad, fluisterde ze ‘tante La Toya, ik wil daar staan en iets over papa zeggen’.”

Volgens La Toya gaat het de Jacksons nu om de drie kinderen van Michael. Voor haar was het een schok te horen dat Diana Ross genoemd wordt als mogelijke voogd in het testament van haar broer. “Michael heeft ons altijd gezegd dat hij wil dat zijn oudste zus Rebbie voor de kinderen gaat zorgen. We verwachten dat er nog een testament de kop opsteekt, eentje uit 2007.” Als het aan La Toya ligt, gaan Prince Michael (12) en Paris niet naar Debbie Rowe, Michaels ex. “Het zijn niet haar kinderen. Ik weet het een en ander over haar en zal voorkomen dat de kinderen naar haar gaan.”

La Toya bevestigt dat onbekend is wie de biologische ouders van de jongste Jackson-telg, Prince Michael II (7), zijn. Het kind, dat ook ‘Blanket’ wordt genoemd, kwam ter wereld met behulp van donoren. “Michael wist niet wie de biologische ouders zijn en wilde dat ook niet weten.” Ook onthult La Toya dat haar beroemde broer uit de muziekindustrie wilde stappen. “‘This is it’ was ook echt het einde. Hij wilde niet meer optreden.” In plaats daarvan zou de King of Pop zich op de filmindustrie hebben willen storten. Hij was geïnteresseerd in het regisseren van een film. “Zijn eerste film zou een horror genaamd ‘Thriller’ worden.”
© [CopyRight 2009, Novum]

Klik HIER om Meisjes van de nacht van Rob Ronalds te downloaden

MICHAEL JACKSON OVERLEDEN KLIK HIER VOOR ALLE BERICHTEN.

Klik hier om cd’s en dvd’s van Michael Jackson te kopen

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

TOP