Ferdi Bolland zoekt talent voor nieuwe band The Netherlands

by / maandag, 22 juni 2009 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Producer en componist Ferdi Bolland is van plan een nieuwe Nederlandse band te lanceren. De band moet de naam The Netherlands krijgen, zo meldt Ferdi Bolland Productions maandag. “We mogen trots zijn op Nederland en de naam The Netherlands reflecteert dat.”

The Netherlands moet een eigen geluid krijgen met internationale potentie. Voor de invulling van de band gaat Bolland de komende tijd op zoek naar talenten in de disciplines zang, gitaar, slagwerk, bas en keybords. Bolland wil bij de zoektocht naar bandleden radio, televisie en nieuwe media betrekken.

De producer en componist is ook nog op zoek naar een Nederlandse platenmaatschappij voor de band. The Netherlands moet eerst in Nederland en daarna internationaal worden gelanceerd, zo is het plan. “Holland beschikt over veel zingend en musicerend talent en ik wil met The Netherlands bewijzen dat er ook uit ons kleine landje een nieuwe band kan komen die kan wedijveren met de bekende buitenlandse topgroepen. Het is weer tijd voor een nieuwe Nederlandse band met internationale ambities en potentie en The Netherlands moet dat worden.”

Ferdi en zijn broer Rob Bolland werden vooral bekend door de nummers die zij voor andere artiesten schreven. In 1985 bezorgden zij de Oostenrijkse zanger Falco een wereldhit met ‘Rock me Amadeus’. Een jaar later volgde de hit ‘In the army now’ voor de Britse rockband Status Quo. In 2007 maakte Rob Bolland bekend dat de samenwerking definitief over was wegens een familiekwestie.

© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

Klik hier om naar de artiestenpagina van Bolland en Bolland te gaan en clips te bekijken.

TOP