Ferdi Bolland zoekt talent voor nieuwe band The Netherlands

by / maandag, 22 juni 2009 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Producer en componist Ferdi Bolland is van plan een nieuwe Nederlandse band te lanceren. De band moet de naam The Netherlands krijgen, zo meldt Ferdi Bolland Productions maandag. “We mogen trots zijn op Nederland en de naam The Netherlands reflecteert dat.”

The Netherlands moet een eigen geluid krijgen met internationale potentie. Voor de invulling van de band gaat Bolland de komende tijd op zoek naar talenten in de disciplines zang, gitaar, slagwerk, bas en keybords. Bolland wil bij de zoektocht naar bandleden radio, televisie en nieuwe media betrekken.

De producer en componist is ook nog op zoek naar een Nederlandse platenmaatschappij voor de band. The Netherlands moet eerst in Nederland en daarna internationaal worden gelanceerd, zo is het plan. “Holland beschikt over veel zingend en musicerend talent en ik wil met The Netherlands bewijzen dat er ook uit ons kleine landje een nieuwe band kan komen die kan wedijveren met de bekende buitenlandse topgroepen. Het is weer tijd voor een nieuwe Nederlandse band met internationale ambities en potentie en The Netherlands moet dat worden.”

Ferdi en zijn broer Rob Bolland werden vooral bekend door de nummers die zij voor andere artiesten schreven. In 1985 bezorgden zij de Oostenrijkse zanger Falco een wereldhit met ‘Rock me Amadeus’. Een jaar later volgde de hit ‘In the army now’ voor de Britse rockband Status Quo. In 2007 maakte Rob Bolland bekend dat de samenwerking definitief over was wegens een familiekwestie.

© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

Klik hier om naar de artiestenpagina van Bolland en Bolland te gaan en clips te bekijken.

6 Responses to “Ferdi Bolland zoekt talent voor nieuwe band The Netherlands”

 1. Hallo Meneer Bolland,

  Mag ik u uitnodigen om een avond te komen kijken en luisteren in onze oefenruimte?

  Misschien kunnen wij iets voor u betekenen.

  Met vriendelijke groet
  Monique

 2. demelza says : Beantwoorden

  o ja en hoe ik kan mee doen ik weet wat ik in de kuip heb ;]

 3. demelza says : Beantwoorden

  hey die ferdi ik denk dat je me nog wel kent ik ben de dochter van elvira vallentin de enege echte goddess,ik heb het in me om te stralen op het podium en ik heb de looks mijn moeder uistraling doorzettings vermogen ze is het groooste voorbeeld om in deze industrie te overleven,
  dus ferdi geef je mee even een belletje

  ik hoor graag van je

  • Joop v h says : Beantwoorden

   Hoi Demelza,
   Ik was een goede vriend van je moeder en zou graag even contact met je willen hebben. Als muziekuitgever had ik regelmatig met haar te maken in de tijd van ‘Say When’. Zou je me s.v.p. per mail willen antwoorden, dan neem ik z.s.m. contact met je op.
   Met vriendelijke groet,
   Joop van Huizen

 4. rebecca says : Beantwoorden

  Hoe kan ik auditie doen???

 5. Alkroo says : Beantwoorden

  Hallo Ferdi ,

  Leuk idee is dat .
  Hoop dat het lukt .
  Veel succes !

  Grtjs Alkroo

Geef een reactie

TOP