Jan Smit laat tattoo “Ik ben één met jou Y” staan voor Yolanthe Cabau van Kasbergen

by / woensdag, 17 juni 2009 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws

De tatoeage die Jan Smit vier weken voor de breuk met Yolanthe Cabau van Kasbergen liet zetten, blijft gewoon staan waar hij staat. De zanger zei woensdagmiddag in het TMF-programma ‘Kijk dit nou’ dat hij de tekst laat staan omdat het hem herinnert aan een mooie periode en hij ‘te trots’ is om hem te laten verwijderen.” Op zijn rechteronderarm prijkt in het Spaans de tekst ‘Ik ben één met jou. Y’.

Half mei maakten Jan en Yolanthe bekend dat ze enkele weken daarvoor een punt achter hun relatie hadden gezet. Volendammers en veel andere Nederlanders reageerden geschokt toen bekend werd dat er een einde was gekomen aan wat een sprookjesrelatie leek. Jan liet woensdag niet veel los over de breuk, wel zei hij geen nieuwe vriendin te hebben.

Over een andere grote liefde van de 23-jarige zanger was hij loslippiger. “FC Volendam zit in mijn bloed en stroomt door mijn hele lijf”, sprak Jan trots. Onlangs is hij samen met zijn vrienden van de 3j’s en Nick & Simon hoofdsponsor geworden van de voetbalclub.

“Volendam zat zonder sponsor voor het komende seizoen. Het contract dat afliep werd niet verlengd vanwege recessie. Toen hebben wij Votown Allstars opgericht en hebben we de sponsoring op ons genomen.” De naam Votown verwijst naar Motown. “Dat had je natuurlijk eerst en met onze creatieve geesten hebben we het omgevormd tot Votown.”

Jan wilde zich niet uitlaten over het bedrag dat met de sponsoring gemoeid is. Ondanks aandringen van vj Sascha Visser, die aandroeg dat de club vorig jaar voor ruim drie miljoen gesponsord werd, hield de zanger zijn kaken op elkaar. “Ik verwacht niet dat er veel aan dat bedrag verandert, maar ik ga geen bedragen noemen.”

Het TMF-programma stond woensdag in het teken van alcohol. Ook de Volendammer ontkwam er niet aan en moest, bijna letterlijk, met de billen bloot over zijn dronken gedrag. “Ik denk altijd dat ik onzichtbaar word als ik dronken ben, dan heb ik het idee dat niemand kijkt. Ja, dan maak ik me wel eens schuldig aan beschamend gedrag zoals op de krukken gaan staan of onder tafel liggen. Meestal roept iemand dan ‘Jan, je bent niet onzichtbaar!’.”

Het onderwerp was een mooie aanleiding om een jarenoud filmpje uit een van Mental Theo’s partyprogramma’s weer eens uit te zenden. Te zien was hoe een jonge Jan Smit zich in het Spaanse Salou onder laat spuiten met slagroom om zich door twee meisjes af te laten likken. “Jeugdsentiment”, reageerde de zanger. “Tegen TMF en Mental Theo is het een beetje flauw om nee te zetten. En ik vond dit niet zo beschamend, ik lag gewoon op de bar en werd afgelikt.”

© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

Klik hier om naar de artiestenpagina van Jan Smit te gaan en clips te bekijken.

TOP