Programma gemist bekijk het Eurovisie Songfestival 2009 van zaterdag 16 mei

by / zondag, 17 mei 2009 / Published in Nieuws, Programma Gemist?, Televisie

Bij de NOS was zaterdag de finale te zien van het Eurovisie Songfestival 2009. De Toppers waren daar helaas niet bij. De Nederlandse inzending “Shine” sneuvelde afgelopen donderdag in de halve finale. Nederland zou uiteindelijk 17e worden in de halve finale

25 Landen stonden in de finale. 20 Landen hadden zich gekwalificeerd via de halve finales. De overige landen zijn de landen die het meest betalen aan het festival. Deze zijn automatisch geplaatst voor de finale. Gastland Rusland kreeg ook een directe startplaats voor de finale door de winst van vorig jaar.

De televoters hadden 50% van de stemmen en de andere 50% van de punten werden  in de finale bepaald door de vakjury.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Alexander Rybak met “Fairytale” heeft gewonnen voor Noorwegen.

Heb je de uitzending gemist? Geen nood je kan het programma hier bekijken.

Klik op de tv en bekijk het programma:

Door: oranjemuziek.nl

Uitverkocht? Concertkaarten

Lees ook:

TOP