Rapper T.I. gevangenis in voor vuurwapenbezit

by / zaterdag, 16 mei 2009 / Published in Buitenlands, Nieuws, Rap & Hiphop

De Amerikaanse rapper T.I. heeft tot 26 mei om zich te melden bij een gevangenis in Arkansas. De zelfbenoemde King of the South, die eigenlijk Clifford Harris heet, moet waarschijnlijk twee maanden achter tralies doorbrengen. Hij is veroordeeld voor verboden vuurwapenbezit.

Harris werd in oktober 2007 gearresteerd bij een winkelcentrum in Atlanta. De 28-jarige rapper probeerde ongeregistreerde machinegeweren en geluidsdempers te kopen van undercoveragenten. Bij Harris’ aanhouding werden drie ongeregistreerde wapens in zijn auto aangetroffen. Een pistool lag geladen naast zijn stoel. Bij een huiszoeking werden nog eens zes vuurwapens aangetroffen, waarvan er vijf geladen waren.

In maart gaf de rapper, die een Grammy won voor het nummer ‘My love’ met Justin Timberlake, zijn fouten toe. Harris bekende het bezit van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde. Voor die feiten had hij een celstraf van tien jaar en een boete van honderdduizenden dollars kunnen krijgen. T.I. kwam weg met een gevangenisstraf van een jaar en een dag en een boete van honderdduizend dollar, bijna 74 duizend euro.

Harris verrichtte een taakstraf van vijfhonderd uur en had ruim driehonderd dagen huisarrest. Dat wordt van de resterende gevangenisstraf afgetrokken, waardoor een straf van zo’n twee maanden overblijft. De rapper zal die tijd doorbrengen in de gevangenis van Forrest City, waar 1500 andere gevangenen zitten. Volgens een woordvoerder van de inrichting krijgt T.I. geen speciale behandeling. “Alle nieuwe gevangenen worden gelijk behandeld, tenzij er problemen rondom zijn veiligheid of detentie zijn.”

© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

TOP