Jim Bakkum en Hind Laroussi zingen Mattheus Passion

by / vrijdag, 06 maart 2009 / Published in Klassiek, Nieuws

Jim Bakkum, Peter Lusse, Rob de Nijs, Carola Smit en Hind zingen zaterdag 7 maart voor het eerst van hun leven een aantal stukken uit de klassieke Mattheus Passion. De vijf artiesten zijn door de EO gevraagd mee te werken aan het tv-programma Mattheus Masterclass. Ze worden klaargestoomd tijdens de opname om later die dag de stukken te zingen met een compleet koor in de Vituskerk in Hilversum.

De Mattheus Passion is een van de bekendste en langste composities van Johann Sebastian Bach. Dit muziekstuk wordt vaak gespeeld rond de Christelijke feestdag Pasen. De compositie vertelt over de lijdensweg en het sterven van Jezus Christus.

De EO zendt het tv-programma, twee weken voor Pasen, uit op zaterdag 21 maart
© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

Klik hier om naar de artiestenpagina van Jim Bakkum te gaan en een clip te bekijken.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Hind te gaan en clips te bekijken.

One Response to “Jim Bakkum en Hind Laroussi zingen Mattheus Passion”

  1. annievanhettassie says : Beantwoorden

    Hind en Jim,laten zien dat ze alles op hun eigen manier doen, zelfs de mattheus passion.
    Alles een toontje lager en nog weer lager……
    Kortom vallen door de mand door gebrek aan techniek. Ja, zei Hind, ik moest er nu wel hard aan werken.Het resultaat is verkrachting van dat wat Joh. Seb. Bach heeft bedoeld.
    Natuurlijk spreekt de prachtige melodie iedereen aan en de mooie benen en de mooie Hind en Jim, maar sorry, ik vind het een misser. En dan Maarten Koningsberger die echt wel ziet dat ze het eigenlijk niet kunnen, maar ja, levert lekker op hè?! Je bent weer eens in beeld. Dan Sigrid van de Linden van de Tros, altijd zeer zeer streng en nu zo toegeeflijk, bah. wat een vertoning!

Geef een reactie

TOP