Jim Bakkum en Hind Laroussi zingen Mattheus Passion

by / vrijdag, 06 maart 2009 / Published in Klassiek, Nieuws

Jim Bakkum, Peter Lusse, Rob de Nijs, Carola Smit en Hind zingen zaterdag 7 maart voor het eerst van hun leven een aantal stukken uit de klassieke Mattheus Passion. De vijf artiesten zijn door de EO gevraagd mee te werken aan het tv-programma Mattheus Masterclass. Ze worden klaargestoomd tijdens de opname om later die dag de stukken te zingen met een compleet koor in de Vituskerk in Hilversum.

De Mattheus Passion is een van de bekendste en langste composities van Johann Sebastian Bach. Dit muziekstuk wordt vaak gespeeld rond de Christelijke feestdag Pasen. De compositie vertelt over de lijdensweg en het sterven van Jezus Christus.

De EO zendt het tv-programma, twee weken voor Pasen, uit op zaterdag 21 maart
© [CopyRight 2009, Novum]

Concert uitverkocht? concertkaarten

Lees ook:

Klik hier om naar de artiestenpagina van Jim Bakkum te gaan en een clip te bekijken.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Hind te gaan en clips te bekijken.

TOP