Freek Bartels winnaar Op zoek naar Joseph

by / maandag, 27 oktober 2008 / Published in Nieuws, Televisie, Theater/Cabaret, TV Clips

Freek heeft zondagavond de finale gewonnen van Op Zoek naar Joseph. De 22-jarige zanger speelt vanaf volgende maand de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’. In de finale, die werd gepresenteerd door Frits Sissing, versloeg Freek met hulp van het publiek zijn rivaal John.

In totaal meldden 750 zangers zich eerder dit jaar voor de open audities. De finalisten wisten zich tijdens de zeven liveshows staande te houden voor de jury, die bestond uit musicalzangeres Pia Douwes, presentator en zanger Paul de Leeuw, producent Erwin van Lambaart en musicalveteraan Willem Nijholt.

Freek staat vanaf 22 november op de planken met ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’. De musical van Joop van den Ende Theaterproducties is te zien in het Utrechtse Beatrix Theater. In de productie zijn ook rollen weggelegd voor Paul Walthaus, Leo Hogenboom en Renée Wegberg.

De muziek en liedteksten van de musical, die in 1972 voor het eerste werd opgevoerd, zijn van respectievelijk Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Het verhaal van ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ is gebaseerd op het bijbelse verhaal van Jozef, die door zijn broers als slaaf wordt verkocht. Door zijn kunde om dromen uit te leggen, weet hij de farao van Egypte voor zich te winnen.

Op Zoek naar Joseph is het vervolg van Op Zoek naar Evita, dat vorig jaar miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield. De show van de Avro, die werd gewonnen door Brigitte Heitzer, was dit jaar genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar werd vrijdagavond afgetroefd door Mooi! Weer De Leeuw.

Sissing toonde zich tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala een sportieve winnaar. “Ik vond het al bijzonder dat wij genomineerd waren met onze eerste serie”, zei de presentator na afloop van de prijsuitreiking.

© [CopyRight 2008, Novum]

Freek Bartels finale Op zoek naar Joseph

 

Lees ook:

Klik hier om naar de rubriek Theater te gaan.

TOP