Film Rooie Sien wordt een musical

by / vrijdag, 03 oktober 2008 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen komen met een musical over ‘Rooie Sien’. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Het verhaal over de Rotterdamse prostituee Sien en haar gelijknamige dochter, is vooral bekend van de filmversie uit 1975, waarin Willeke Alberti in de rol van Sien junior het bekende nummer ‘Telkens weer’ zong.

De musicalversie wordt niet op deze film gebaseerd maar op het oorspronkelijk toneelscript uit 1917 van Marius Spree. De productie, die wordt geregisseerd door Paul Ewijk en gechoreografeerd door Barrie Stevens, wordt in het theaterseizoen 2010/2011 op de planken verwacht.

Ruud Bos, die verantwoordelijk was voor de compositie van ‘Telkens weer’ uit de film, heeft toegezegd de muziek voor de musical te schrijven. Het script komt van de hand van regisseur Ewijk en Frans Mulder. Wie de hoofdrollen gaan spelen in de musical is nog niet bekend.

© [Copyright 2008, Novum]

Lees ook:

Klik hier om naar de rubriek Theater te gaan.

TOP