Junkie XL schrijft voor Britney Spears

by / maandag, 18 augustus 2008 / Published in Dance, Engelstalig-Pop, Nieuws, TV Nieuwsbeelden

Dj Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, is gevraagd drie nummers te schrijven voor Britney Spears. Of de liedjes terechtkomen op het nieuwe album van de zangeres is nog niet zeker. “Dat weet je pas als je de plaat in handen hebt”, vertelt zijn manager Michiel Groeneveld. “De ruwe demo’s liggen nu bij haar.”

Voor de nummers werkte de 40-jarige dj en producer samen met een vaste tekstschrijver van Spears, Nicole Morier. Zij schreef ook mee aan het vorige album van de artieste, ‘Blackout’. Morier werkte vorig jaar nog met Holkenborg samen voor diens meest recente plaat, ‘Booming back at you’.

Volgens Groeneveld is Holkenborg een van zo’n twintig producers die zijn gevraagd om nummers aan te leveren voor de nieuwe cd van Spears. Zij hebben met hulp van zo’n vijf tekstschrijvers, onder wie Morier, enkele demo’s opgenomen.

Het is niet voor het eerst dat Holkenborg zich inzet voor de opkrabbelende popprinses. Hij maakte in 2005 een remix van het nummer ‘And then we kiss’ voor haar album ‘B in the mix: the remixes’. Ook Madonna riep dit jaar nog hulp in van de dj. Holkenborg maakte een remix van haar single ‘4 minutes’.

Het nieuwe album van Spears wordt over zes tot negen maanden in de winkel verwacht. “Dit is mijn beste plaat ooit”, vertelde de zangeres eerder deze week in een interview met OK! Magazine. “Het is meer urban.” Van de vele producers die voor haar in de weer zijn geweest, maakte Spears geen melding. “Ik zit iedere dag achter de piano om te schrijven”, stelde ze.

Klik op de tv voor het tv fragment: 

Bron: Novum

Lees ook:

TOP