Vulcano zit met de handen in het haar betreft comeback single

by / zaterdag, 09 augustus 2008 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Popgroep Vulcano maakte twee jaar geleden een comeback, maar de zoektocht naar een nieuwe single heeft tot nu toe geen vruchten afgeworpen. Zangeres Dee Dee heeft luisteraars van RadioNL opgeroepen om een handje te helpen. “We zoeken een gezellig liedje, met een lekker stevige beat en er mag best wat humor in de tekst zitten”, zei Dee Dee zaterdag op de radiozender, die uitsluitend Nederlandstalige muziek uitzendt.

Vulcano maakte twee jaar geleden een comeback op de Amsterdamse Gay Pride en beloofde toen dat er een nieuwe single zou komen, maar de twee heren en twee dames kunnen maar geen geschikt liedje vinden. Dee Dee heeft voor het eerst ook zelf geprobeerd om iets te componeren. “Dat had ik beter niet kunnen doen, want daar kwam helemaal niks uit”, stelde ze. Mensen die nog een leuk liedje op de plank hebben liggen kunnen zich melden bij de radiozender.

In 1983 brak de popgroep door dankzij deelname aan de Nederlandse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Vulcano werd tweede met het liedje ‘Een beetje van dit’, waarmee de band in datzelfde jaar een top 10-hit scoorde. Het viertal stond later nog in de singlelijst met de nummers ‘Als je haar maar goed zit’ en ‘1 2 3’, maar wist het succes van ‘Een beetje van dit’ niet te evenaren. Vulcano ging in 1986 uit elkaar.

Bron: Novum/ De Pers

Vulcano – Een beetje van dit

Lees ook:

TOP