1000 artiesten maken samen een single bij muziekplatform iCollab

by / donderdag, 10 juli 2008 / Published in Nieuws

Ruim 1000 artiesten hebben de handen inéén geslagen om gezamenlijk te gaan werken aan een single via het nieuwe internetplatform voor artiesten, iCollab. Het is voor zowel beginnende als ervaren artiesten een goede mogelijkheid om samen te werken met andere talentvolle muzikanten, tekstschrijvers en zangers. Hoewel het project al enige tijd loopt, breekt zaterdag 12 juli de eerste creatieve fase aan: het produceren van de muziek.

Om het project in goede banen te leiden is het proces opgedeeld in vijf fasen. In de eerste fase wordt het genre gekozen, in de volgende fasen worden achtereenvolgens muziek, tekst, vocalen en videoclips ingestuurd. Na elke fase wijst het publiek een winnaar aan, de winnende inzending gaat naar de volgende fase tot er na fase vijf een track met videoclip is geproduceerd.

In korte tijd hebben een groot aantal artiesten zich aangemeld en dagelijks komen er tientallen nieuwe aanmeldingen binnen via de website. iCollab richt zich op zowel de ervaren als de onervaren artiest, iedereen mag eraan meewerken. Volgens bedenker Rob Niemantsverdriet ligt daar ook de kern van het succes: “iCollab is een platform waar liefhebbers van muziek met elkaar in contact worden gebracht en de kans krijgen om samen, ongeacht het ervaringsniveau, iets moois te creëren. Iedereen die meewerkt, doet dit vanwege de passie voor muziek en niet om er iets aan te verdienen. Mocht er een succesvolle track ontstaan, dan worden de inkomsten eerlijk onder de artiesten verdeeld.”

De eerste fase eindigt vrijdag 11 juli, dan zal bekend zijn in welk genre de single gemaakt zal gaan worden. Vervolgens begint het deel waarin deelnemers muziek kunnen gaan componeren en insturen.

Artiesten die ook willen deelnemen aan iCollab, kunnen zich aanmelden via www.icollab.nl

Lees ook:

TOP