Door van Boeckel speelt Wim Sonneveld in musical Sonneveld angst illusie en muziek

by / zaterdag, 14 juni 2008 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Een musical over het leven van Wim Sonneveld gaat vrijdag in première in Antwerpen. Het stuk draait om het leven van de Nederlandse zanger en cabaretier en hoe hij zijn ervaringen overdenkt, vlak voordat hij het podium opgaat voor een optreden. Sonneveld stond erom bekend dat hij weinig over zijn privéleven en zijn levenspartner Friso Wiegersma losliet.
Het stuk ‘Sonneveld, angst, illusie en muziek’ speelt tot 27 juni iedere vrijdag en zaterdag in de Zwarte Zaal van ’t Fakkeltheater in Antwerpen. Op zondag 22 juni is een matineevoorstelling te zien. Dat meldt het amateurgezelschap De Speling vrijdag.

Het zangspel wordt geregisseerd door Sam Verhoeven en de hoofdrol van Sonneveld wordt vertolkt door Door van Boeckel. Bijrollen in de musical zijn weggelegd voor onder anderen Sarah Bernolet, Ludo Cockx, Marc Deckers en Katty de Coster.

In maart kwam er een tiendelige dvd-box uit met televisiebeelden van Sonneveld. De verzameling bevat ook beelden van zijn door honderden fans bezochte begrafenis. De cabaretier overleed op 8 maart 1974.

Bron: Novum

Lees ook:

Klik hier om naar de biografie van Wim Sonneveld te gaan en een videomuziekfragment te bekijken.

TOP