Toni Willé blaast Pussycat nieuw leven in met dochter Kimberley en haar vriendin Rianne

by / zondag, 08 juni 2008 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Pussycat-zangeres Toni Willé werkt aan een comeback in Nederland. De Mississippi-ster, die in Duitsland nog wekelijks op de planken staat, heeft haar zussen Marianne en Betty ingeruild voor haar eigen dochter Kimberly en haar vriendinnetje Rianne. Toni gelooft in ’De Pussycats’: „Kimberly heeft de bijzondere stem van haar vader: hard, helder en mooi.”


De hoogblonde Toni heeft haar dochter Kimberly meegenomen. Wanneer zij glimlacht, wordt het spleetje tussen haar tanden, zo’n beetje het handelsmerk van de voormalige Pussycat-zangeres, duidelijk zichtbaar. Ze steekt een sigaret op en vertelt vol trots over de hechte band die zij heeft met haar dochter. „Ik heb het haar vorige week nog gezegd: ’Je was een geluksbaby.’ De geboorte van mijn dochter heeft mij op de been gehouden.”

Toni kan zich de dag waarop zij hoorde dat haar moeder plotseling was gestorven, nog goed voor de geest halen. „Wij waren in de studio in Hilversum om naar onze demo te luisteren toen mijn zus Betty belde. Mijn moeder had al een aantal dagen griepklachten, maar het was niets alarmerends. Betty had haar in bed gestopt en mijn moeder had zelf nog de dokter gebeld. ’Heeft het haast?’, had hij gevraagd. ’Nee hoor’, antwoordde ze. Vijf minuten later was zij weg. Hartstilstand, 69 jaar.”

De zangeres slikt: „Mijn vader overleed een week voor mijn geboorte. Voor mijn gevoel herhaalde de geschiedenis zich. Alsof de bodem onder mijn voeten vandaan werd geslagen. Mijn moeder, mijn zussen en ik, we waren altijd zo hecht. Iedere dag gingen we bij haar langs.”

Toni vindt zelfs dat haar moeder ook haar steentje heeft bijgedragen aan het succes van Pussycat halverwege de jaren ’70. „Mijn moeder en mijn ’Poolse vader’, stiefvader is zo’n naar woord, hebben ons geholpen om reclamefolders te lopen, zodat we een muziekinstallatie konden kopen. We hadden nauwelijks geld. Ik werkte als telefoniste en muziek was slechts een hobby.”

Verslaafd

De zangeres steekt opnieuw een sigaret op. „Ik ben zo verslaafd. In de tijd dat ik ben opgegroeid, rookte iedereen. Ik ben wel eens bij een arts geweest die vertelde dat roken slecht is voor je slijmvliezen en niet zozeer voor je stem. Als hij had gezegd dat roken ten koste zou gaan van mijn stem, was ik waarschijnlijk gestopt met zingen!”

Door: Colette Boegman

Bron: Telegraaf

Probeer de Telegraaf met fikse korting

Lees ook:

Klik hier om naar de biografie van Pussycat te gaan en een clip te bekijken.

TOP