Tony Neef hoofdrol in Les Misérables

by / woensdag, 21 mei 2008 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Tony Neef gaat de hoofdrol spelen in Les Misérables. De 47-jarige musicalster wordt de vaste vervanger van René van Kooten, Jean Valjean. Tony bekent: „Ik ben bang voor Les Mis. Om acht uur begint het, en om elf uur moet ik dood. Dat doe je niet op de automatische piloot. Tegelijkertijd is die angst ook mijn drijfveer.”

Les Misérables is alweer de vijfde productie waar Tony Neef dit theaterseizoen in staat. Dus ook financieel gaat het hem voor de wind. Hij grapt: „De badkamer is klaar, en mijn man en ik hebben een nieuwe auto. Waarin ik niet mag roken…”, lacht hij, terwijl hij er nog eentje opsteekt. Hij grijnst: „Ik had mij eigenlijk heel erg verheugd op een lange vakantie. Maar Les Mis is toch wel een mooie bijbaan.”

Enthousiast vertelt Tony: „Les Mis is helemaal mijn genre musical; het verhaal staat voorop, de muziek is prachtig en de acteurs moeten het doen. Wij hoeven het niet te hebben van special effects. Bijvoorbeeld van gorilla’s die boven onze hoofden zweven. Volgende maand ga ik al een paar keer op, en dan vanaf oktober weer. Dus ik moet zanglessen nemen. Voor mijn rol in Miss Saigon heb ik er wel een paar gevolgd, maar daarbij is het gebleven.”

Hij geeft toe: „Ik heb pas voor het eerst sinds jaren weer gehuild na een laatste voorstelling. Van The world goes round. Omdat de show goede recensies had, maar er eigenlijk geen hond op af was gekomen. Ik huilde ook van angst. Omdat ik Les Mis ga doen. Kan ik deze rol wel aan?”

Bron: Telegraaf

Lees ook:

Chantal Janzen niet in Boeing Boeing wegens musical Tarzan

Jim Bakkum niet in vlaamse versie musical Fame

Fame producent David de Silva komt naar Nederland

Nominaties John Kraaijkamp Musical Awards

Bettina Holweda en Jim Bakkum spelen samen in musical Fame

TOP