Bevrijdingsfestival Groningen het programma van 2008

by / dinsdag, 29 april 2008 / Published in Festivals & Concerten, Nieuws

Groningen zal op maandag 5 mei volop in het teken van vrijheid staan! Het Stadspark vormt een schitterend decor voor de smeltkroes aan muziek, theater en cultuur die het festival te bieden heeft.

Programmering
Op de zes verschillende podia zijn ook dit jaar weer veel verschillende artiesten te zien. Op het programma staan onder andere Data Rock, Grand Avenue, Kevin Pare, Friska Viljor, Nada Surf, Sweet Vandals en vele lokale helden. Ook treden ambassadeurs van de Vrijheid Pete Philly & Perquisite op. Dit duo brengt een mix van verschillende muziekstijlen waarbij jazz, soul, samba en zelfs klassieke muziek moeiteloos worden geïntegreerd in hiphop. De muziek van hun debuutalbum ‘Mindstate’ wordt wereldwijd gedraaid, van Amerika tot Australië.

Grote Markt
Op 5 mei brandt het Bevrijdingsvuur van 00.00 tot 24.00 uur ook op de Grote Markt. Het vuur wordt opgehaald in Wageningen en naar Hoogezand en het Stadspark gebracht.

Straatbeeld
Vanaf 12.00 uur is iedereen uitgenodigd op de Drafbaan voor de warming up van het Bevrijdingsfestival 2008. Kom en doe mee! Sportieve kleding wenselijk maar niet noodzakelijk.

Plein van de Vrijheid
Speakers’ Corner met prominenten en politici die spreken over vrijheid en solidariteit en een RTV Noord Studio met live uitzending en interviews.

Kids Arena
Lekker zweven in onze grote molen, taart eten bij Solidari-Taart of Bootjes&Bellen maken bij RaaropMaat.. Kortom: er is van alles te doen in de Kids Area!

Bron: 4en5mei.nl

Lees ook:%RELATEDPOSTS%

TOP