Micha Wertheim zag licht komen uit rolstoel

by / donderdag, 13 maart 2008 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Cabaretier Micha Wertheim vindt de ophef vervelend, maar is ook verontwaardigd dat zijn publiek massaal en scheldend wegliep.
Cabaretier Micha Wertheim zou rolstoeler ernstig gekrenkt hebben.

‘Als mensen uit het publiek weglopen en gaan schelden verandert dat de code van de avond zodanig dat het onmogelijk is de touwtjes weer aan elkaar te knopen’, schrijft hij op zijn eigen site.

Weglopen en schelden is volgens hem steeds vaker ‘De Nederlandse manier van debatteren’. ‘Ik maak mij daar zorgen over’, aldus de cabaretier Wertheim die na een paar beledigingen richting een man in een rolstoel zag dat de zaal uit solidariteit met de man plotseling leegliep.

‘Voor de man in de rolstoel vind ik het heel naar dat hij het centrum werd van een rel’, schrijft hij verder. Volgens hem berust de hele zaak op een misverstand. Vanaf het toneel zag hij licht uit de rolstoel komen en had de man daarop aangesproken.

‘Toen ik vervolgens verder ging en terecht kwam bij mijn vaste verhaal over gehandicapten, vatte een gedeelte van de zaal dit blijkbaar op als een persoonlijke aanval op de man in de rolstoel’.

Volgens Wertheim zitten er regelmatig rolstoelers bij zijn voorstellingen en heeft hij nooit eerder problemen gehad.

Bron: Telegraaf

Lees ook:

Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.

TOP