Trijntje Oosterhuis geeft concert in Tokio en Osaka

by / dinsdag, 19 februari 2008 / Published in Nieuws

Trijntje Oosterhuis is dolenthousiast over haar optredens in Japan, waar ze al twee keer als speciale gast mocht verschijnen bij Burt Bacharach. Beide keren stond de zangeres in Tokio voor een volle zaal Japanners en ‘een handjevol Amerikanen of Europeanen’, beschrijft ze op haar website.

De bekende pianist en componist Bacharach heeft samen met Oosterhuis twee cd’s opgenomen. Tijdens de presentatie van de eerste cd, ‘The look of love’, mocht ze meteen een platina album in ontvangst nemen en de cd kwam op nummer één binnen in de Mega Album Top 100. Ook haar tweede samenwerking met Bacharach was een succes en werd platina.

Oosterhuis wist van tevoren al welke stukken ze mocht gaan spelen, ‘Falling out of love’ en ‘Who’ll speak for love’. “Na vijf kwartier in de show, werd ik aangekondigd: hij had een verrassing voor het publiek, iemand uit Holland, wier stem zo mooi bij zijn werk past: Traincha!” schrijft ze.

Tot zaterdag blijft Oosterhuis in Japan. Woensdag geeft ze nog een concert in Tokio en later deze week in Osaka. “Vandaag heb ik een persdag, hetgeen betekent dat ik de Japanse pers te woord zal staan, via een tolk”, meldt ze dinsdag. “Zaterdag weer terug naar Nederland. Maar dat is pas zaterdag. Eerst nog even genieten”.

Bron: De Pers

Lees ook:

Klik hier om naar de biografie van Trijntje Oosterhuis te gaan en een videomuziekfragment te bekijken.

TOP