VOF de Kunst komt met bekende namen op jubileum cd

by / maandag, 28 januari 2008 / Published in Nieuws

Carice van Houten en Guus Meeuwis zingen mee op de nieuwe cd van VOF de Kunst. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum hebben de bandleden ‘de 25 allerleukste en bekendste kinderliedjes’ in een nieuw jasje gestoken op het album ‘Muziek op schoot’.

Actrice Van Houten zingt op het album, dat vanaf begin maart verkrijgbaar is, samen met VOF de Kunst-zanger Nol Havens de liedjes ‘Berend Botje ging uit varen’ en ‘Klein klein kleutertje’. Meeuwis laat zich horen met de nummers ‘In de maneschijn’, ‘Schipper mag ik overvaren, ja of nee?’ en ‘Op een grote paddestoel’.

In 1983 brak VOF de Kunst door met het nummer ‘Suzanne’. Nadat een in 1990 opgenomen eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt, een cd met haar gedichtjes op muziek, een succes werd, besloot de band zich op kinderliedjes toe te leggen. In die tijd was VOF de Kunst ook drie jaar lang te horen in Sesamstraat. De afgelopen jaren speelde de formatie meer dan duizend kinderpopconcerten in theaters door heel Nederland, met onder anderen cabaretier Erik van Muiswinkel.

Bron: Novum.

TOP