Wim Sonneveld het dorp beste Nederlandse lied

by / donderdag, 24 januari 2008 / Published in Nieuws

Wim Sonneveld staat op één in de Top 100 van het Nederlandse Lied op Radio 5. Luisteraars van het radiostation hebben zijn liedje ‘Het dorp’ tot grote favoriet verkozen. Het nummer werd vlak na de dood van de zanger in 1974 uitgebracht.

De tweede plek in de lijst van beste Nederlandse liedjes is voor Liesbeth List en Ramses Shaffy en hun duet ‘Pastorale’. Op drie staat Anneke Grönloh met ‘Brandend zand’.

De rest van de toptien wordt bezet door Ramses Shaffy (‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’), Guus Meeuwis (‘Brabant’), Boudewijn de Groot (‘Testament’), Frans Halsema (‘Voor haar’), André Hazes (‘De vlieger’), Ramses Shaffy (‘Laat me’) en Anneke Grönloh (‘Paradiso’).

Radio 5 zendt de Top 100 van het Nederlandse lied vrijdag uit.

Klik hier om naar de biografie van het Wim Sonneveld te gaan en een videomuziekfragment van het dorp te bekijken..

TOP